Лого за уроци по математика

Тестове

Вие сте тук:   Тестове 


Съвети за решаване на тестове

Според колегите в УНСС препоръчително е да спазвате следните насоки (за подробности вижте книгата "ЕПИ, издание на УНСС, 2009 г.)

Стратегиите

  • Замисляли ли сте се защо някои показват по-добри резултати при тестове от други? Тайната не е само в по-доброто познаване на предмета на теста. Има и специфични стратегии за неговото решаване, които водят до получаване на допълнителни точки. Ако разберете какво изискват от вас съставителите на теста, това ще ви даде определено предимство. Съобразителните кандидат-студенти и ученици знаят как да използват времето за мислене, така че да отгатват верния отговор, дори първоначално да не го знаят със сигурност. Така те добавят повече точки към своя резултат.

Темпото

Мъдреците казват, че времето е всичко. Способността ви да определите собственото си темпо за решаване на теста е от изключително значение. Няколко са ръководните правила, които не бива да забравяте:

  • Има по-лесни и по-трудни въпроси, съобразете се с това. Това означава, че когато срещнете по-лесни въпроси, трябва да работите колкото е възможно по-бързо. По този начин ще имате повече време за по-трудните въпроси.
  • Имате нужда от часовник – Ако ви се наложи да определяте скоростта на решаване на теста, ще се нуждаете от часовник. Не тръгвайте на изпит без него, защото в залата, където решавате теста, може да няма часовник или да не го виждате. Не използвайте обаче алармите на часовника, защото той ще бъде прибран от квесторите.
  • Поставете си лични ограничения за скоростта на решаване – Използвайте примерните тестове, разработени от Учебен център „Солема”, за да определите своето темпо и да видите как то влияе върху верността на отговорите. Ако отговорите на повечето от въпросите в границите на ограничението във времето, което сами сте си наложили, но допуснете много грешни отговори, по-добре е да намалите скоростта на решаване. От друга страна, ако сте много старателни при обмислянето на отговорите, но не ви стигне времето за доста въпроси, ще се наложи да увеличите скоростта на работата си.
  • Запазете равномерност при решаването – Понякога е трудно да се продължи, но се налага да го направите. Не отделяйте прекалено много време за отговора на един въпрос, преди да сте се опитали да отговорите на всички въпроси. В теста може да има въпроси, на които може да отговорите по-лесно, затова не губете точки от това, че не сте стигнали до тях.
  • Невинаги очевидният отговор е правилният отговор – Когато стигнете до по-трудните въпроси, преценете внимателно посочените възможности за отговор. Опитайте се да вникнете в трудния въпрос.
  • Повторният преглед на нерешените въпроси е полезен – Ако работите с подходящо темпо, ще ви остане свободно време за повторен преглед на въпросите, на които не сте отговорили. Възможно е тогава да намерите верния отговор или пък да го отгатнете.

Предлагаме ви:

самоподготовка

Тестове за самоподготовка


Към всяка тема от учебника имаме разработени тестове. Опитайте се да ги решите сами. Ако не успеете, обадете ни се на имейла. Ние ще ви помогнем.

Кандидат-студенти

Матура

7 клас

тестове по математика

Тестове от изпити по МАТЕМАТИКА


Опитайте да решите тестовите от изпитите по Математика. Ако не можете, разгледайте упътванията.

Последната ви възможност е да разгледате примерните решения.

Всички задачи са с кратки упътвания и пълни решения.

  Всички тестове

Тестове от последната година:

Софийски университет

Технически университет

УНСС

Матура

10 клас

7 клас

6 клас 5 клас

физика

Тестове от изпити по ФИЗИКА


Решили сме тестовете по Физика давани в Софийски университет, на Матура и НВО (национално външно оценяване) в 7 клас през последните няколко години.

  Всички тестове

Тестове от последната година:

Софийски университет

Матура

7 клас


© Учебен център „СОЛЕМА”

Ако искате сами да се подготвите по математика, проследете връзките:

самоподготовка и уроци по математика за 7 классамоподготовка по математика за 10 класуроци по математика от учебен център „СОЛЕМА” на адрес https://solemabg.com/SamProgramKM.htmонлайн уроци по математика от учебен център „СОЛЕМА” на адрес https://solemabg.com/SamProgramKM.htmбезплатни уроци по математика от учебен център „СОЛЕМА” на адрес https://solemabg.com/SamProgramKM.htm

Разгледайте решени тестовете от изпити по Математика и Физика от 2008 г. до сега

Решени тестове по математика от изпити от университети, матура и 7 клас

Свържете се с нас:

: 0884 668 954 (вечер), г-н. Станев.

solema@gbg.bg  Оставете мнение във Facebook  Оставете мнение в Google+

Creative Commons License

Всички изображения, картинки, текстове, документи, бази данни, компютърни програми и друга информация, публикувани на този уебсайт, са собственост на Учебен център „СОЛЕМА” и са лицензирани под Криейтив Комънс Признание